Zločeste misli

Autor: Oscar WILDE

Izdanje: srpanj 2000.

Broj stranica: 204

ISBN: 953-668-307-5

Elektronička knjiga

4,38 

“Oscar Wilde je neusporedivo najbolji govornik svog vremena, a možda i svih vremena”, zapisao je
George Bemard Shaw, Wildeov suvremenik i veliki pisac. To je sasvim prikladno odavanje počasti jednog genijalnog Irca drugome.

Detaljnije

Oscar Wilde – pjesnik, prozaik, dramatičar, erudit enciklopedijskog manja, hedonist, šarmer, kršitelj normi, zaljubljenik: u umjetnost, a prije svega briljantan govornik – rodio se 1856. u Dublinu u uglednoj i bogatoj obitelji. Otac mu je bio cijenjeni liječnik: okulist, a majka ne tako poznata pjesnikinja, zaljubljenica u književnost koja je u njihovoj kući organizirala male književne salone.
Porijeklom Irac, obrazovanjem Oksfordski đak, načinom života kozmopolit, bio je ličnost koju su ili voljeli i odobravali ili mrzili, ali nitko nije bio ravnodušan. Bio je krupan, visok, blijedo izbrijana lica, velikih iskričavih očiju, senzualnih usana i duge tamnosmeđe kose. Uvijek brižljivo i pedantno dotjeran po najnovijoj modi, s  cvijetom u zapučku i štapom za hodanje, ekstravagantno ekscentričan u odijevanju i manirama, bio je potpuno svjestan svoje zavodljivosti i sam sebi najbolji reklamni agent.

Tehničke karakteristike

Format

Ispis

Pregled

Kopiranje sadržaja