Objavljeno

Tehničke karakteristike e-knjiga

Za svaku pojedinu knjigu izdavač  / nakladnik, kao vlasnik autorskih prava, definira prava korištenja po izdanoj licenciji.

Tako imamo:

Format
(detaljnije o formatima zaštićenih datoteka pročitajte ovdje):

Adobe DRM PDFDatoteka za preuzimanje u zaštićenom je PDF formatu
Adobe DRM ePUBDatoteka za preuzimanje u zaštićenom je ePUB formatu
 

 

Pregled:

Na svim uređajimaPregled je omogućen na svim uređajima. Knjigu možete instalirati na najviše 6 uređaja s vlastitim Adobe ID-om.
Samo na računaluPregled je omogućen samo na jednom računalu (stacionarno ili prijenosno), te se knjiga ne može prenijeti na drugi uređaj.
Samo na prijenosnom uređajuPregled je omogućen samo na jednom prijenosnom uređaju (tablet ili pametni telefon), te se knjiga ne može prenijeti na drugi uređaj.
Na jednom računalu i jednom prijenosnom uređajuPregled je moguć na jednom računalu i jednom prijenosnom uređaju (tablet, pametni telefon) te se knjiga ne može prenijeti na drugi uređaj.
Samo na jednom uređajuPregled je moguć na samo jednom uređaju (računalo, tablet, pametni telefon) te se knjiga ne može prenijeti na drugi uređaj.

 

Ispis:

OmogućenIspis datoteke omogućen je neograničeno.
Omogućen djelomičnoIspis datoteke djelomično je omogućen, odnosno samo je određeni broj stranica moguće ispisati.
Nije omogućenIspis nije omogućen.

 

Kopiranje sadržaja:

OmogućenoKopiranje sadržaja (teksta iz datoteke) je omogućeno.
Omogućeno djelomičnoKopiranje sadržaja (teksta iz datoteke) je djelomično omogućeno odnosno mogu se kopirati samo neki dijelovi teksta.
Nije omogućenoKopiranje sadržaja (teksta iz datoteke) nije omogućeno.