Uvjeti poslovanja

EDIT d.o.o. – opći uvjeti poslovanja

Internetsku prodaju e-knjiga i e-časopisa Edit d.o.o. obavlja iz Zagreba, Trumbićeva 12, Republika Hrvatska, OIB 66852077752. Internetska kupnja može se ostvariti samo ako se kupac registrira na za to predviđenom mjestu. Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca, kupac je obvezan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Kupcu koji je posjetitelj web-knjižare, odabirom minimalno jednog proizvoda omogućena je kupnja proizvoda koji se nalaze na web-stranici. Kupac može biti svaka fizička ili pravna osoba koja posjeduje kreditnu ili debitnu karticu koja je prikazana na web-stranici tvrtke Edit d.o.o. Važeće cijene su one koje se nalaze na stranici na dan zaprimanja narudžbe za kupnju.

Tvrtka Edit d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji dio uvjeta poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka Edit d.o.o. može prestati slati bilo kakve informacije, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka i promijeniti brzine prijenosa podataka te bilo koje druge njihove karakteristike.

Krajnji korisnici ne smiju putem ove internetske stranice objavljivati niti prenositi bilo kakav materijal koji ugrožava ili na bilo koji način krši prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji te koji potiče na protupravne aktivnosti. Krajnji korisnik ne smije koristiti ovu internetsku stranicu za oglašavanje ili bilo kakvu promidžbu.

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama: www.edit.com.hr i www.knjigae.com ekskluzivno su autorsko pravo tvrtke Edit d.o.o. ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE ILI NA DRUGI NAČIN MIJENJANJE OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOGA PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE EDIT D.O.O. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uvjeta poslovanja i uporabe može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Internetska stranica sadržava materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk te cijeli sadržaj internetskih stranica www.edit.com.hr i www.knjigae.com, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Krajnji korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Nije dopušteno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitoga pisanog odobrenja tvrtke Edit d.o.o. i nositelja autorskog prava.
Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje internetskih stranica www.edit.com.hr i www.knjigae.com isključivo na odgovornost krajnjeg korisnika tako da tvrtka Edit d.o.o. ne jamči (I.) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI UPORABOM OVE INTERNETSKE STRANICE, ILI (II.) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PUTEM OVE INTERNETSKE STRANICE.

Krajnji korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući cjelokupni programski i hardverski dio koji posjeduje i kojim se koristi. Odgovoran je za svoj pristup i korištenje ovih internetskih stranica te sve s tim povezane troškove. Tvrtka Edit d.o.o. nije odgovoran za bilo kakva oštećenja opreme krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica i njezinog sadržaja.

Prikupljanje podataka
On-line pravila o privatnosti
On-line 
zaštita privatnosti odnosi se samo na informacije prikupljene putem naše web-stranice, a ne na informacije prikupljene iz drugih izvora.

Koje ćemo podatke prikupljati?
Kada naručujete ili se registrirate na našim stranicama, možete biti zatraženi za unos svojih osobnih podataka (prema potrebi), što podrazumijeva ime, prezime, e-mail adresu i adresu (država). Ako želite da vam izdamo račun za knjigu/knjige na Vašu tvrtku, molimo unesite i ispravne podatke za kreiranje računa (naziv tvrtke / obrta, OIB, adresu). Svi ostali podatci (poglavito financijski podatci – brojevi računa i kartica) ne spremaju se na našem poslužitelju.

Za što koristimo prikupljene podatke?
Ako ste označili da želite primati naš Newsletter, povremeno ćemo Vam slati obavijesti o novinama u našoj knjižari. Svaka informacija koju smo prikupili od Vas može se koristiti na neki od sljedećih načina:
– za prilagodbu Vašeg iskustva (vaši podatci pomažu nam da bolje odgovorimo Vašim individualnim potrebama),
– za poboljšanje naših web-stranica (stalno težimo poboljšanju svoje web-stranice i njezine ponude na temelju informacija i povratnih informacija koje dobivamo od Vas)
– za poboljšanje usluge za korisnike (vaši podatci pomažu nam da učinkovitije odgovorimo na vaše zahtjeve kako naših kupca usluga tako i Vaših potreba za podrškom)- za administraciju, natjecanja, promociju, ankete ili druge načine prikupljanja informacija.  

Kako štitimo vaše podatke?
Provodimo niz sigurnosnih mjera za maksimalnu sigurnost Vaših narudžbi na našim stranicama. Koristimo GeoTrust certifikat sigurnosti, tako da možete biti sigurni da je komunikacija s našim poslužiteljem zaštićena od upada sa strane. Ako koristite uslugu plaćanja karticama, nakon transakcije Vaše privatne informacije (osobni podatci, brojevi kreditnih kartica itd.) neće biti pohranjeni na našim poslužiteljima. 

Detaljnije kliknite ovdje